Magnus Nilsson är årets Honoris Causa-stipendiat

Kolmårdens djurparks VD får kommunens hedersutmärkelse.Magnus Nilsson, VD för Kolmårdens djurpark, får årets Honoris Causa. Hedersutmärkelsen delas ut av Norrköpings kommun.
Magnus Nilsson får utmärkelsen för sina insatser att utveckla djurparken till att bli ett av landets viktigaste turistmål. Kolmårdens djurpark har identifierats med Norrköping i allt högre grad. Både för kommuninvånarna samt besökare från andra [...] Read more »

Fler fortkörare men färre fulla under hastighetsveckan

15 054 bilister blev rapporterade för fortkörning under hastighetsveckan, 21-27 april 2008. Det är 3964 eller cirka 35 procent fler än motsvarande vecka förra året.
- Ökningen beror främst på att fler automatiska trafiksäkerhetskameror är i drift, säger Mattias Andersson, trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen.
Trafiksäkerhetskamerorna är ett komplement till Polisens manuella övervakning.
Men även rapporteringen vid den manuella övervakningen [...] Read more »

Festivalturné för Evergrey

Det göteborgska metalbandet Evergrey ska i sommar ut på ett antal festivaler runt om i Europa. Sin vana trogen kommer de att besöka länder som kanske inte hör till vanligheterna för svenska band att inkludera i sin sommarplanering. Det handlar om länder som Serbien, Slovenien och Portugal.
Bandets sångare och gitarrist Tom S. Englund säger följande:
[...] Read more »

Inbrott på Bilradioservice i Örebro under helgen

Någongång under natten mellan fredag och lördag hade Bilradioservice på Karosserigatan inbrott, man räknar med att ha blivit av med varor till ett värde av en miljon kronor. Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Fler bilder här. Av: Håkan Eriksson, Utryckning.SE

© Photo: Niklas L, Utryckning.SE Read more »

Misstänkt mordförsök Östergötlands län Motala

Mordförsök i Motala
Ett föräldrapar har blivit attackerade och utsatta för mordförsök av sin son i deras bostad i Motala. Sonen är gripen. Föräldrarna förda till sjukhus, skadorna bedömda som ej allvarliga. Huset avspärrat för teknisk undersökning. *FastNews.SE Källa: Polisen Read more »

Just Nu: Bil söks efter prejnings och smitningsolycka på E4

Polisen söker en bil som har gjort sig skyldig till en trafikolycka på E4 söder om Mjölby. Bilen ska ha prejat en anna bil och sedan smitit från platsen. *FastNews.SE Read more »

Person misshandlad i Norrköping svart BMW eftersöks

En person misshandlades nyligen i en lägenhet på Grundläggaregatan i Norrköping. Polisen söker nu föraren av en svart BMW limousine hemmahörande på Bråddgatan i Norrköping. *FastNews.SE Read more »

Just Nu: Slåss i bil på E4

Två personer slåss i en personbil, Mercedes Benz som kör norrut på E4 vid Herrbeta mellan Linköping och Norrköping. Bilen vinglar fram och tillbaka över vägen. Polis är på väg för att kontrollera vad som står på. *FastNews.SE Read more »

Många bilar till Norrköping idag

Man väntar hundratalet bilar till Monthly Meet på Bauhaus parkering i Norrköping från kl 20.00 ikväll. *FastNews.SE Read more »

Modern flyttning i Norrköping

Detta såg jag på Stockholmsvägen i Norrköping på Valborsmässoafton. Två gånger under en timme står en man och håller flyttgodset med händerna på bakkanten på släpet. Är detta lagligt? Av: Per Wikström

© Photo: Per Wikström

© Photo: Per Wikström Read more »

Marine World invigdes av Björn Eriksson

Björn Eriksson, landshövding i Östergötland invigde idag Marine World på Kolmårdens djurpark. Markoolio invigde nya delfinshowen. På parkens första öppningsdag besöktes djurparken av både kändisar och allmänheten. *FastNews.SE

Björn Eriksson klippte banden till Marine World. © Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

Markoolio poserar med en delfin. © Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

Markoolio klippte banden till delfinshowen. © Photo: Hasse [...] Read more »

Valborgsfirande vid Stavsjö

Det var traditionellt Valborgsfirande vid Stavsjö i den sörmländska delen av Kolmården med fackeltåg, brasa, tal, sång och fyrverkerier. *FastNews.SE

© Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

© Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

© Photo: Hasse Sukis, Rockphoto Read more »


© Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

© Graphics, Logotypes, Image-
Collections: Kaj Eriksson

This blog has been fine-tuned with 3 WordPress Tweaks.