Magnus Nilsson är årets Honoris Causa-stipendiat

Publicerad May 6, 2008 4:13 pm
Kategori: Kolmården, Norrköping, Nyheter

Kolmårdens djurparks VD får kommunens hedersutmärkelse.Magnus Nilsson, VD för Kolmårdens djurpark, får årets Honoris Causa. Hedersutmärkelsen delas ut av Norrköpings kommun.

Magnus Nilsson får utmärkelsen för sina insatser att utveckla djurparken till att bli ett av landets viktigaste turistmål. Kolmårdens djurpark har identifierats med Norrköping i allt högre grad. Både för kommuninvånarna samt besökare från andra orter.

– Det här är fantastiskt roligt. Jag fick gåshud när de berättade det. Ett mycket skönt erkännande och bekräftande på allt arbete vi gjort här i åtta år. Jag blev jättestolt över utmärkelsen, säger Magnus Nilsson.

De senaste åren har Kolmårdens djurpark haft ett besökarantal på cirka 500 000 personer per år. Det har resulterat i ett tillskott till hela besöksnäringen i regionen.

Magnus Nilsson premieras även för djurparkens arbete för bevarandet av utrotningshotade arter, forskning, sin skolverksamhet och samarbetet med Linköpings universitet.

Magnus Nilsson är född 1961, och har erfarenhet från flera branschområden inom upplevelseindustrin. Han utnämndes till VD för Kolmårdens djurpark år 2000.

Honoris Causa delas ut den 17 maj i Louis de Geerhallen. Då delar Norrköpings kommun ut Sankt Olofsmedaljer till den som varit anställd i Norrköpings kommun i 25 år eller förtroendevald i 20 år. *FastNews.SE Källa: Norrköpings Kommun

null
Magnus Nilsson. © Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

Comments

Comments are closed.


© Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

© Graphics, Logotypes, Image-
Collections: Kaj Eriksson

This blog has been fine-tuned with 3 WordPress Tweaks.